

За даними британського Міністерства навколишнього середовища, продовольства та сільського господарства (Defra), у січні–березні 2025 року Велика Британія виробила 244,500 тонн свинини, що на майже 15,000 тонн або 6,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
При цьому варто враховувати, що перший квартал 2024 року став найнижчим за обсягами виробництва з 2017 року. Після пікового попиту на свинину під час Різдва зазвичай спостерігається сезонне зниження обсягів у першому кварталі. Так, у порівнянні з останнім кварталом 2024 року, виробництво скоротилося на 5,000 тонн.
Основними факторами зростання стали збільшення кількості забою та ваги туш. У першому кварталі 2025 року забій свиней склав 2,59 мільйона голів, що на 136,000 голів (5,5%) більше, ніж за той самий період попереднього року. Проте, у порівнянні з четвертим кварталом 2024 року, кількість забою зменшилася на 111,000 голів, що пояснюється передноворічним прискореним забоєм тварин для задоволення святкового попиту.
Середня вага забійної туші продовжує зростати, слідуючи тенденції, що спостерігалася протягом усього 2024 року. У січні–березні 2025 року середній dressed carcase weight сягнув 91,5 кг, що на 1 кг більше, ніж роком раніше, і майже на 2 кг більше, ніж у четвертому кварталі 2024 року.
У Раді з розвитку сільського господарства та садівництва (AHDB) зазначають, що показники першого кварталу перевершили прогнози, зроблені у лютому.