

Після тижневої заборони Канада знову дозволила постачання продукції зі Smithfield Foods у Тар-Гілл, Північна Кароліна.
Канада тимчасово призупинила імпорт продукції з найбільшого свинопереробного підприємства США, керованого компанією Smithfield Foods, через проблеми з окремими партіями субпродуктів. Обмеження діяли з 6 до 12 березня, після чого поставки були відновлені, повідомляє компанія.
За словами генерального директора Smithfield Foods Шейна Сміта, причина зупинки була суто технічною і не пов’язана з тарифами. У США занепокоєні можливими наслідками торговельних суперечок із Канадою, Мексикою та Китаєм, які можуть вплинути на американський експорт сільгосппродукції.
Канада є п’ятим за величиною ринком збуту для американської свинини. У 2024 році вартість експорту до цієї країни становила близько 850 мільйонів доларів. Однак американські виробники свинини все ще стикаються з невизначеністю через торговельні конфлікти.
На тлі цих подій експортні продажі свинини з США за тиждень, що завершився 6 березня, впали на 52% та стали найнижчими в 2025 році.
Крім того, вже цієї неділі сотні американських м’ясопереробних заводів можуть втратити доступ до ринку Китаю, найбільшого світового імпортера свинини, через припинення дії експортних реєстрацій, затверджених у межах торгової угоди 2020 року.
За словами незалежного трейдера худоби Дена Норчині, ринок свинини в США вже відчуває тиск через загрозу тарифів та обмеження експорту. Будь-які позитивні новини для американських виробників, навіть щодо субпродуктів, допомагають зменшити негативні настрої на ринку.

Читайте також: