promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на  24 лютого – 02 березня 2025 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на  24 лютого - 02 березня 2025 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на  24 лютого – 02 березня 2025 року: 74-75 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня зросте до 74-75 грн/кг.

Під час Україно-В’єтнамської зустрічі 18 лютого 2025 року обговорили відкриття в’єтнамського ринку для української свинини. Ключовим моментом стало питання вакцинації проти АЧС: В’єтнам вже успішно використовує вакцину AVAC ASF LIVE для боротьби з епідемією. В Україні ж епізоотична ситуація критична: галузь зазнала втрат понад 1 мільярд євро, а свинопоголів’я скоротилося на 40% тільки за 2023-24 роки. Впровадження вакцини могло б не лише подолати АЧС, але й відкрити нові експортні ринки, зокрема в Азії, де попит на свинину щорічно зростає, і де вже торгують вакцинованою свининою.

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,72 € євро/кг (75,27 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,85   євро/кг (37,20 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 5,43 злотий/кг (56,74 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 4,90 – 6,00 злотих/кг (51,20 – 62,70 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🟢 1,84 €/кг (+1%) у ЄС
🟢 1,79 €/кг (+10%) у Бразилії
🟢 1,88 €/кг (+7%) у США
🟢 1,50 €/кг (+6%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *