

Незважаючи на невеликі масштаби виробництва, Уругвай залишається одним із лідерів Латинської Америки за споживанням свинини на душу населення. Водночас імпорт забезпечує 80% внутрішнього попиту.
Поголів’я та структура виробництва
Станом на червень 2024 року в Уругваї нараховувалося 108 083 голови свиней, які утримували 2925 фермерів. Основна частина поголів’я зосереджена у двох департаментах: Канелонес – 33%, Сан-Хосе – 27%.
За структурою стада:
- 20,1% – племінні свиноматки (21 723 голови)
- 2,3% – кнури (2504 голови)
- 77,6% – поросята та відгодівельні свині

Читайте також:
Єврокорм: інноваційні рішення для ефективної годівлі свиней
Виробництво та забій
Протягом 2024 року було забито 138 691 свиню, що на 1,9% більше, ніж у 2023-му. Основними забійними підприємствами країни були: Noesma SA – 50%, Tribicar – 42%, Arroyal SA – 5%, Matadero los Olivos – 3%.
Очікуваний обсяг виробництва свинини в 2024 році складе 9916 тонн, що на 2,1% більше, ніж у 2023-му (9708 тонн).
Імпорт та експорт
Імпорт свинини у 2024 році знизився на 3,8%, склавши 47 171 тонну.
Головним постачальником залишається Бразилія (96,1% або 45 350 тонн). Менші обсяги надходили з Парагваю (950 тонн) та Аргентини (531 тонна).
Уругвай практично не експортує свинину – у 2024 році цей показник склав лише 29 тонн, хоча це на 38,1% більше, ніж у 2023 році (21 тонна).
Споживання: стійке зростання
Очевидне споживання свинини у 2024 році оцінюється у 57 058 тонн, що на 2,8% менше, ніж у 2023 році. Зменшення пояснюється скороченням імпорту.
Протягом останнього десятиліття споживання свинини на душу населення значно зросло: 2015 рік – 16 кг/особу, 2024 рік – майже 23 кг/особу.
Уругвай залишається країною з високою залежністю від імпорту, що відкриває можливості для експортерів свинини, особливо з Бразилії та інших сусідніх країн.

Читайте також: