

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 27 січня – 02 лютого 2025 року: 72-74 грн/кг на свиней живою вагою.
Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня зменшиться до 72-74 грн/кг.
Розширення співпраці з Ліваном відкриває перед українськими аграріями унікальні можливості. Попит на українське м’ясо, зокрема свинину, стрімко зростає завдяки високій якості продукції та дефіциту м’яса на місцевому ринку. Сьогодні експорт української агропродукції до Лівану оцінюється у понад $400 млн, але потенціал сягає $1 млрд!
Ключовим викликом для українських виробників є вирішення питань логістики та бюрократичних процедур, які вже перебувають у фокусі Мінагрополітики. Об’єднана Рада українських виробників та переробників свинини активно сприяє відкриттю нових ринків і боротьбі з АЧС. Завдяки впровадженню вакцин у 2025 році Україна має всі шанси подолати вірус і зміцнити свої позиції на міжнародній арені.
На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,72 € євро/кг (75,94 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,85 євро/кг (37,53 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 4,87 злотий/кг (50,42 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 4,20 – 6,00 злотих/кг (43,48 – 62,11 грн/кг).
Динаміка цін у світі:
🔻 1,93 €/кг (-2%) у ЄС
🔻 1,58 €/кг (-8%) у Бразилії
🟢 1,69 €/кг (+2%) у США
🟢 1,47 €/кг (+5%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.