promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 3 – 9 червня 2024 року

pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 3 – 9 червня 2024 року: 58-60 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня буде на рівні 58-60 грн/кг.

З другої половини 2024 року ціна на свиней буде в значній мірі залежати від відкриття експорту свинини. Перешкоджає експорту свинини наявність в Україні африканської чуми свиней.

Вже скоро – 12 червня 2024 року в Києві на форумі “Зерно. Свині. М’ясо” виробники і переробники зустрінуться, щоб обговорити шляхи розвитку галузей.

“Зерно. Свині. М’ясо” – це можливість знаходження рішень для розвитку свинарства та мʼясної галузі в умовах війни, стратегій забезпечення сталого рівня рентабельності в усьому ланцюгу.

“Зерно. Свині. М’ясо” – це ваш ключ до успіху!

Реєстрація за посиланням: https://meatindustry.com.ua/#ed671600

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 2,20 євро/кг (96,4 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,50 євро/кг (65,73 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 7,18  злотий/кг (73,45 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 6,50 – 8,50 злотих/кг (66,50 – 86,96 грн/кг).

Динаміка цін у світі:
🟢 2,22 €/кг (+1%) у ЄС
🟢 1,54 €/кг (+6%) у Бразилії
🔻 1,78 €/кг (-5%) у США
🟢 1,46 €/кг (+1%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *