promo-zsm
promo-zsm

Новий випадок АЧС в Німеччині

Ще один випадок АЧС в Німеччині
pigcentre

Новий випадок африканської чуми свиней (АЧС) був підтверджений у Східній Німеччині. Про це повідомило Федеральне міністерство сільського господарства.

Німеччина повідомила про спалах АЧС на промисловій свинофермі в Мекленбург-Передній Померанії, регіоні, який вважався вільним від цієї хвороби. 

“Національна лабораторія Інституту Фрідріха-Леффлера виявила хворобу тварин у відповідних зразках, а тепер також буде досліджувати причину проникнення збудника на ферму”, – повідомило міністерство сільського господарства Німеччини в понеділок.

Після того, як декілька відгодівельних свиней загинули на фермі в Ростоцькому регіоні, зразки були направлені до Інституту для тесту. Підозра на цей небезпечний для тварин вірус підтвердилася. Тепер заходи відповідної Постанови (про АЧС) вступають в силу на цих федеральних землях. Тепер відповідальний місцевий орган повинен видати наказ, щоб усі тварини на цій фермі були утилізовані.

Наразі випадків АЧС у Мекленбург-Передній Померанії не було. Проте вони мали місце в Бранденбурзі (дикі та домашні свині) та в Саксонії (дикі кабани) з вересня 2020 року.

Біологічна безпека є найважливішим фактором для захисту поголів’я свиней від проникнення АЧС.

Підкреслимо, що поширення хвороби на інші ферми та інші регіони Німеччини може стати справжньою катастрофою для галузі свинарства в країні.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *