![Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 25 – 31 жовтня](https://i0.wp.com/meatnews.com.ua/wp-content/uploads/2021/10/piglet-1332259_640-640x410-1.jpg?fit=640%2C410&ssl=1)
![pigcentre](http://meatnews.com.ua/wp-content/uploads/2021/04/pigcentre-2.png)
Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 25 – 31 жовтня 2021 року: 45-46 грн/кг на свиней живою вагою.
Фактична ціна на свиней минулого тижня сформувалася в переважній частині України на рівні 45-46 грн/кг. Прогнозується, що на наступний тиждень ціна залишиться без змін по відношенню до минулого тижня – 45-46 грн/кг. Ціни на свиней в Західній Європі знаходяться на історичному мінімумі. На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень на напівтуші кондиційних свиней збереглася на позначці в 1,20 євро/кг (36 грн/кг), та ще зменшилась на напівтуші свиноматок – 0,6 євро/кг (18 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живець також трохи впала – 3,94 злотий/кг (26 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 3,0 – 5,0 злотих/кг (20 – 33 грн/кг).
В Україні вже місяць працює перша електронна біржа з продажу тварин та м’яса – Meattrade. Тепер продавати та купувати живих тварин, птицю та м‘ясо стало легко та прозоро. Купівля-продаж на біржі безкоштовна – реєстрація на офіційному сайті.
Чи чекає на Україну продовольча криза навесні? Про важливість запровадження податкових канікул для свинарів, реалізацію міжгалузевої стратегії “Нове свинарство 2025”, втручання держави в регуляцію цін на корми та думки профільних експертів – розповіли в цьому сюжеті.
Динаміка цін у світі:
🔻 1,33 €/кг (-3%) у ЄС
🔻 1,42 €/кг (-1%) у Бразилії
🔻 1,30 €/кг (-8%) у США
🟢 1,62 €/кг (+9%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.