Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогнозні закупівельні ціни на 6 – 12 вересня 2021 року: 47-48 грн/кг на свиней живою вагою.
Прогнозується, що ціна на наступний тиждень знову залишиться без змін. Але слід враховувати традиційне осіннє зниження цін на свинину. Якщо, навіть, вдастся зберегти ціну на поточному рівні в Україні, то в є ЄС ціна на наступний тиждень зменшиться.
Ціна на німецькій біржі VEZG зафіксована на напівтуші кондиційних свиней – 1,25 євро/кг (40 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,77 євро/кг (25 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
Щоб конкурувати з імпортом свинини – потрібно знижувати собівартість вирощування свиней в Україні. Тільки з конкурентною собівартістю і ціною свинини, м’ясна галузь і свинарство здатні інтегруватися у глобальний ринок. Про це йшла мова на першій спільній конференції двох галузей – Останній літній день. Для зниження собівартості свиней потрібні – сучасна генетика, ефективна годівля автоматизація обліку та контроль собівартості.
Читайте також:
Last Summer Day 2021: підсумки заходу
Асоціація “М’ясної галузі” ініціювала розробку створення і запуск електронної біржі тварин та м’яса – Meattrade. Долучайтеся і будьте в авангарді змін. Реєстрація – за посиланням.
Динаміка цін у світі:
🔻 1,44 €/кг (-5%) у ЄС
🔻 1,36 €/кг (-3%) у Бразилії
🔻 1,78 €/кг (-5%) у США
🔻 1,71 €/кг (-3%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.