promo-zsm
promo-zsm

Кількість свинокомплексів у Польщі у 2021 році зменшилась на 20%

Нова публікація досліджень в журналі Animals узагальнює потенціал поширення африканської чуми свиней (АЧС) через корм.
pigcentre

За даними ARMA, за останні кілька місяців було ліквідовано понад 20 000 свиноферм. На кінець квітня залишилось лише 80 006 ферм. У січні 2021 року налічувалось 103 659 свиноферм.

У Польщі спостерігається різке зменшення поголів’я свиней та кількості свинокомплексів. У квітні 2021 р. поголів’я свиней становило 10,2 млн. голів, що на 9,4% менше, ніж у січні 2021 р. Поголів’я свиней було на такому рівні 70 років тому.

Нагадаємо, що цього року в Польщі також було зафіксовано найбільший спалах пташиного грипу.

Згідно з аналізом, підготовленим фахівцями, у першому кварталі 2021 року в Польщі було закрито майже 23 000 свинокомплекси та домашні господарства, що становить понад 20 відсотків. всі усієї кількості.

В основному припинили вирощування ферми, де кількість свиней була від 1 до 5. Але закрились і великі господарства. Загальне поголів’я за рік скоротилось на 9,4%. Таким чином, зріс показник середньої кількості тварин на одній фермі – до 124. П’ять років тому цей показник дорівнював 48.

У порівнянні з четвертим кварталом 2020 року темп зменшення поголів’я у першому кварталі 2021 року зріс вп’ятеро.

На думку аналітиків, швидка ліквідація стад в основному пов’язана з низькою рентабельністю виробництва та АЧС. Що важливо, поліпшення ситуації на ринку відгодівлі, не сповільнило темпи зменшення поголів’я. Можливо, багато виробників через невизначену ситуацію на ринку відмовились від початку наступного виробничого циклу.

Джерела: pig333.com, farmer.pl

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *