promo-zsm
promo-zsm

Свинокомплекс в Казахстані намагаються закрити через релігію

Свинокомплекс в Казахстані намагаються закрити через релігію
pigcentre

Неоднозначний випадок стався у селищі Бестамак в Казахстані. Колектив підприємства ТОВ «Паризька комуна – XXI» вважає, що місцевий чиновник керується в своїх діях релігійними міркуваннями – таку думку опублікувало російське інформаційне агенство regnum. Місцеві ЗМІ описують ситуацію інакше.

До чого тут релігія?

Як повідомив представник колективу підприємства, розташованого в селищі Бестамак Актюбінської області, акім Уразалін дуже симпатизує жителям області, «які сповідують одну з течій ісламу – вахабізм».

«Уразалін дає підлеглим вказівки підтримувати ваххабітів, закривати очі на їхні дії по залякуванню жителів. Побиття громадян з боку релігійно налаштованих осіб не розглядаються правоохоронними органами області», – зазначив співрозмовник агентству.

Він повідомив, що зважаючи на вплив вищезгаданих осіб, свинокомплекс штучно знищується обласною владою за прямою вказівкою акіма.

«Нещодавно акім розпорядився викопати могильник для ще поки живих тварин, проте десять тисяч голів, тобто одна четверта частина свиней, вже загинули через те, що владою перекрита інфраструктура комплексу – каналізація, подача повітря і інше», – розповів представник колективу.

За його словами, також, через штучне перекриття інфраструктури підприємства, немає можливості для забою тварин, щоб «таким чином хоча б заготовити і продати м’ясо».

Близько 600 співробітників підприємства – оголосили голодування. Колектив, крім того, направив скаргу до Ради безпеки Казахстану, антикорупційний комітет республіки, інші відомства республіки.

Джерела інформацйне агенство regnum не розкриває.

Альтернативна думка

Крім того, слід зазначити, що свинокомплекс у цьому році вже перебував у центрі уваги через порушення щодо неналежної утилізації трупів свиней та інших відходів. Як повідомляє преса, на свинокомплекс подавали скарги місцеві жителі.

У результаті, було виписано штраф у розмірі 7,2 млрд тенге (466 млн грн), а рахунки компанії були заблоковані. Оскільки штраф не було сплачено – підприємству перекрили каналізацію. Робітники подавали скаргу до місцевої влади с приводу того, що їм не було виплачено заробітню плату через заблоковані рахунки компанії.

Як вияснилось потім, із 500 робітників зареєстровано офіційно – 152 і мали мінімальну ставку заробітньої плати.

Акімат (місцевий орган влади) звинуватив у всьому керівництво підприємства. Гайк Тертерян, власник свинокомплексу, знаходиться під домашнім арештом.

Подальшу долю свинокомплексу вирішуватиме суд.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *