promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 02 – 08 червня 2025 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 02 - 08 червня 2025 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 02 – 08 червня 2025 року: 92-93 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней залишатиметься на рівні 92-93 грн/кг на наступному тижні.

У травні 2025 року Індонезія офіційно дозволила використання в’єтнамської вакцини проти АЧС — AVAC ASF LIVE, ставши третьою країною після В’єтнаму та Філіппін, де цей препарат визнано ефективним.

Це ще одне підтвердження того, що вакцинопрофілактика стає новим міжнародним стандартом боротьби з АЧС. Україна здатна виробляти понад 3 млн тонн свинини на рік — цього достатньо для повного забезпечення внутрішнього ринку та масштабного експорту. Використання вакцини в Україні — ключовий крок для відновлення поголів’я, зупинки мільйонних збитків і відкриття доступу до ринків країн, які вже застосовують вакцинопрофілактику.

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 2,10 € євро/кг (98,97 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,20 євро/кг (56,56 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней –  6,69 злотий/кг (73,59 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 6,00 – 7,40 злотих/кг (66 – 81,4 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🟢 2,13 (+1%) €/кг у ЄС
🟢 1,66 (+0%) €/кг у Бразилії
🟢 1,84 (+1%) €/кг у США
🟢 1,40 (+6%) €/кг у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *