promo-zsm
promo-zsm

Збільшення вартості експорту овечого м’яса в Іспанії на 20% у 2024 році

pigcentre

У 2024 році вартість експорту овечого та козячого м’яса з Іспанії зросла на 20% та 16% відповідно, досягнувши €558 мільйонів для овечого м’яса та €19 мільйонів для козячого. Ці показники були представлені під час зустрічі між Міністерством сільського господарства, рибальства та продовольства Іспанії та представниками сектора.

За словами Елени Бусутіль, директора генерального департаменту сільськогосподарського виробництва та ринків, на якій відбулася ця зустріч, виробництво овечого та козячого м’яса в Іспанії залишалося стабільним у 2023 році, зменшившись лише на 0,1% до загальної вартості €1,183 мільярда.

Сектор овечого та козячого м’яса становить 4,2% від загального обсягу сільськогосподарського виробництва в Іспанії. У той же час відзначено зниження національного поголів’я овець, яке зменшилося на 0,8%. Це зниження також спостерігається в усьому Європейському Союзі, де поголів’я овець зменшилось на 4,5%.

Ця ситуація призвела до зменшення пропозиції, що відобразилось на високих цінах на м’ясо дрібних жуйних тварин на зовнішніх ринках, де попит на таку продукцію залишається високим. Ринок овечого та козячого м’яса наразі характеризується складним геополітичним та кліматичним контекстом, в якому торгівля з країнами Близького Сходу набуває особливо важливого значення.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *