

Болівія продовжує утримувати заборону на експорт яловичини, яка триває вже понад 90 днів і призвела до економічних втрат на суму близько 63 мільйонів доларів. Про це повідомляють місцеві експортери, які також попереджають про ризик втрати ключових ринків збуту, серед яких Китай і Перу — країни, котрі завдяки довготривалим зусиллям Болівії стали основними імпортерами її м’яса.
Міністр сільського розвитку та земель, Яміл Флорес, у Санта-Круз підтвердив, що країна має достатньо великої рогатої худоби — близько 11 мільйонів голів, щоб задовольнити внутрішній попит. Він також виключив можливість імпорту яловичини з Аргентини чи інших держав у майбутньому.
Флорес заявив, що заборона на експорт збережеться доти, доки ціна за кілограм червоного м’яса не знизиться до прийнятного рівня. Він закликав виробників «думати про громадськість» та сприяти зниженню цін, щоб полегшити доступність продукту для населення.
Водночас, президент Національної палати експортерів Болівії (Caneb) Освальдо Барріга підкреслив, що тривала заборона ставить під загрозу довгоочікувані ринки експорту — Китай і Перу. За його словами, лише близько 12% загального виробництва яловичини в країні спрямовується на експорт, тож сама заборона не шкодить внутрішньому ринку, а позбавляє країну важливих зовнішніх ринків збуту.
Барріга наголосив:
«Коли ринки зазнають труднощів у забезпеченні м’ясом, покупці шукають інших постачальників. Саме це завдає величезної шкоди країні і створює поганий імідж Болівії на світовій арені».

Читайте також: