Турецький статистичний інститут (Turkstat) повідомив, що ціни на м’ясо в країні зросли порівняно з останнім кварталом 2020 року. Індекс цін виробників сільськогосподарської продукції щорічно збільшувався на 23,35% і щомісяця на 1,46%.
Індекс у вересні збільшився на 1,46%. У порівнянні з груднем минулого року він зріс на 14,00%, а з вереснем 2020 року – збільшився на 23,35%.
За секторами
- продукція сільського господарства та мисливства зросла на 1,44%;
- лісова продукція зросла на 3,39%;
- продукти рибальства зменшилися на 0,23%.
Читайте також:
Бразилія досягла рекордного експорту м’яса за вересень
За групами
- живі тварини та продукти тваринного походження збільшилися на 0,39%;
- багаторічні врожаї збільшилися на 5,62%;
- багаторічні культури скоротилися на 5,02%.
Найбільше щорічне зростання цін відбулося у галузі птахівництва – на 44,02%, потім на ВРХ (22,02%) та овець і кіз (20,12%).
У серпні м’ясо курей у виробництві досягло 192 522 тонн (+22,9%), виробництво курячих яєць склало 1,6 млрд одиниць (+0,8%), тоді як виробництво індички в серпні скоротилося на 7,5%порівняно з тим же місяцем минулого року.
Джерело: euromeatnews.com.