Виробництво яловичини та свинини в США скоротиться

Виробництво яловичини та свинини в США скоротиться
pigcentre

Очікується, що цього року виробництво яловичини та свинини в США скоротиться на 2%, оскільки знижується внутрішній попит. Інфляційні хвилі в економіці США почалися восени минулого року та негативно вплинули на ланцюг поставок м’яса.

Виробництво яловичини та свинини може знизитися на 2%; а виробництво курятини зросте на 1%, згідно з прогнозом USDA на 2022 рік. Однак проблема ускладнюється, оскільки аналітики вказують на реальність низької платоспроможності багатьох жителів США .

«Найбільше страждають люди з найнижчими доходами. Скільки часу може знадобитися, щоб підвищення заробітної плати перевищила рівень інфляції – це питання про трильйон доларів. Тим часом зростає ризик того, що поточне зниження реальної заробітної плати може обмежити попит на яловичину», – прокоментували експерти.

Епоха високих прибутків може завершитися цього року для м’ясопереробників, оскільки попит трохи впаде, а вартість операцій зросте.

«Усе це говорить про те, що переробники яловичини не побачать такої астрономічної прибутковості, якою вони користувалися у 2021 році. Переробники яловичини іноді отримували прибуток від 900 доларів США на голову, тоді як переробники корів мали прибуток у 400 доларів на голову.

Загалом, виробники яловичини в 2021 році отримали прибуток 562 дол. США на душу населення за перші дев’ять місяців року. У першому кварталі прибуток у середньому становив 301,38 дол. США на душу населення, у другому кварталі — 698 дол. США на душу населення, а в третьому кварталі — 688 дол. Прибуток у жовтні становив 580 дол. і листопад отримав прибуток у розмірі 452 долари на душу населення», – йдеться у звіті.

Джерело: euromeatnews.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *