

Британські експортери свинини отримали нові можливості на мексиканському ринку, оскільки Мексика розширила імпорт, включивши до нього субпродукти. Очікується, що ця угода принесе £18 млн протягом п’яти років, повідомляє AHDB.
Ринок Мексики відкрився для британської свинини понад три роки тому, і тепер експортери зможуть постачати хвости, рила та щоки, які мають високу культурну цінність у мексиканській кухні. AHDB підготувала брошуру іспанською мовою для підтримки ринку, а відомий мексиканський шеф-кухар Херардо Гарсія під час спеціальних заходів демонструє способи приготування цих продуктів.
Свинина займає друге місце за споживанням у Мексиці, але власне виробництво не покриває попиту, який у період з 2017 по 2022 рік зростав у середньому на 4,7% на рік. У результаті Мексика є одним із найбільших імпортерів свинини у світі, що робить її привабливим ринком для британських постачальників.
Цей успіх став можливим завдяки співпраці уряду Великої Британії, промисловості та AHDB, демонструючи високі стандарти британського тваринництва. Вихід на нові ринки, зокрема мексиканський, дозволяє підвищити рентабельність, зменшити відходи та зміцнити глобальну репутацію британської свинини.
Британські експортери готові задовольнити попит Мексики, посилюючи торговельні зв’язки та розширюючи можливості для агросектору Великої Британії.

Читайте також: