

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 25 – 31 серпня 2025 року: 98-99 грн/кг на свиней живою вагою.
Прогнозується, що ціна на свиней буде на рівні 98-99 грн/кг на наступному тижні.
«Зерно.Свині.М’ясо-2025» відбудеться вже 28 жовтня у Києві! І цього року – в новому масштабному форматі – в рамках міжнародної виставки AGRO2FOOD.
Бізнес-форум «Зерно. Свині. М’ясо – 2025» – це традиційна та найочікуваніша подія року, яка збирає ключових учасників продовольчої безпеки країни:
• зерновий бізнес
• свинарство
• м’ясну галузь
• харчову та суміжні індустрії
• ритейл
Мета заходу – створення міцних стратегічних коаліцій на всіх етапах продовольчого ланцюга, від виробництва до кінцевого споживача.
Учасників форуму очікують експертні дискусії про інвестиції та рентабельність свинарства, експортні перспективи свинини, захист від АЧС тощо. Спільно з програмою виставки AGRO2FOOD, де понад сто компаній представить сучасні рішення та технології, Форум стане головною платформою для професійного діалогу та пошуку партнерств у створенні доданої вартості в Україні, що особливо важливо зараз.
На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,95 € євро/кг (93,57 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,05 євро/кг (50,38 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 6,23 злотий/кг (70,31 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 5,40 – 6,80 злотих/кг (60,95 – 76,75 грн/кг).

Динаміка цін у світі:
🔻 2,06 €/кг (-1%) у ЄС
🟢 1,65 €/кг (+8%) у Бразилії
🔻 2,09 €/кг (-3%) у США
🟢 1,59 €/кг (+0%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.