promo-zsm
promo-zsm

Закон про ветеринарну медицину підписав Президент

Закон про ветеринарну медицину підписав Президент

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про ветеринарну медицину» № 1206-ІХ, який парламент ухвалив 4 лютого 2021 року.

Документ удосконалює законодавство України в галузі ветеринарної медицини. Зокрема визначає засади діяльності у сфері захисту здоров’я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та застосування ветеринарних препаратів, а також обігу побічних продуктів тваринного походження.

Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів. Закон також передбачає державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їхньої обігу та застосування.

У документі також визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню, та передбачено моніторинг хвороб тварин. Зокрема, до списку входять: ящур, африканська чума свиней (АЧС), класична чума свиней, пташиний грип. Також, урегульовано за якими факторами до списку можуть додатись інші хвороби.

Крім того, закон визначає основні засади забезпечення благополуччя тварин під час утримання та передбачає відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства про ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

Таким чином створюється комплексна та зручна у користуванні законодавча основа для ветеринарно-санітарних заходів, яка відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС.

Впровадження цього закону сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, покращенню умов господарювання в галузі тваринництва, нарощенню експорту живих тварин, продуктів тваринного походження та ветеринарних препаратів з України.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування та вводиться в дію через два роки з дня набрання ним чинності. Також передбачаються пільгові та перехідні періоди з дня введення закону в дію.

MeatNews слідкує та проінформує, коли Закон буде опубліковано. Підписуйтесь на нас у Telegram та Facebook, щоб нічого не пропутити.

Нагадаємо: Президент підписав закон щодо зниження ставки ПДВ для деяких видів аграрної продукції

Джерело: Офіс Президента

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *